Bine ați venit

Cascada Iadolina

Drumul spre Stâna de Vale parcurge valea din ce în ce mai îngusta a Iadului, trece pe lângă o cochetă pensiune și pătrunde în cheile înguste, strecurându-se printre stânci, de-a lungul văii care creează repezișuri și cascade.
Cea mai frumoasă este cascada Iadolina, situată sub nivelul șoselei pe partea stângă a drumului, la aproximativ 6 km de Coada Lacului. După cascada Iadolina, ceva mai sus, tot din stânga, apare din versant o altă cascadă, numita Vălul Miresei.

Traseul către Cascada Iadolina
La nici 100 de metri în amonte de Cascada Vălul Miresei, marcajul punct albastru ce vine de la Stâna de Vale, părăsește drumul și urcă abrupt versantul stâng până la Cascada Săritoarea Ieduțului (15-20 minute). În continuare, drumul trece pe lângă cantonul forestier Murgașu, și după încă 2 km, ajungem la un mic lac de baraj urmat de intersecția cu drumul ce vine de pe valea Cârligatele (unde e un indicator spre Cabana Patru Brazi).
După încă 3 km de la cascada Iadolina, drumul se intersectează cu Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale, și coborând ușor spre stânga, circa 300 de metri, ajungem la pârtia de schi și căsuțele aparținând de stațiunea Stâna de Vale, altitudine 1100 de metri.